0 sött

Glutenfria våfflor med grädde och blåbär

Så här i mars känns det som att det är läge för våfflor. Våffeldagen den 25:e mars får du inte missa, så varför inte ta och veva ihop en våffelsmet tills dess?
I denna smet har jag använt glutenfritt mjöl så min kära fru kan äta dem också.

Våffelsmet
2 st ägg
2,5 dl glutenfri mjölmix
2,5 dl mjölk
2-3 msk smält smör
1 tsk bakpulver

Smoothie
yogurt med vaniljsmak
blåbär
hallon

Gör så här
Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Häll i mjölken och smöret och vispa till en jämn smet. Dela äggulan från vitan och vispa i äggulan med smeten. Vispa äggvitorna separat till ett hårt skum. Vänd ner äggvitorna i smeten och grädda våfflorna tills de är gyllenbruna.
Mixa lika delar blåbär och hallon med valfri mängd yoghurt till en härlig smoothie.
Servera våfflorna med vispad grädde och blåbär samt ett glas smoothie. Ät gärna i vårsolens sken!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara