0 fisk

En klassisk sill och en thailändsk sill

Skulle ha lagt in sill i julas, men glömde liksom av det, eller orkade inte. Men, nu till påsk, då passar sill perfekt. Fick lite eld i baken eftersom den ska serveras på fredag och sill ska stå minst två dygn i kylskåpet. Det blev två sorter och det bidde de recept som stod på burken. 

Klassisk sill med rödlök och vitlök:
1 burk inläggningssill
2 dl socker
1,5 dl socker
0,5 dl ättikssprit
en halv rödlök
3 vitlöksklyftor
10 krossade pepparkorn

Blanda ihop lagen: vatten, socker och ättikssprit. Se till att sockret löser sig. Skär lökarna i tunna skivor. Skölj sillen och skär den i mindre bitar. Varva sill och lök och krossad peppar i en glasburk. Slå på lagen. Låt stå i kylen i två dagar.

Thailändsk sill med ingefära och lime
1 burk inläggningssill
1,5 dl vatten
0,5 dl limejuice
rivet skal från en lime
8 msk råsocker
3 st stjärnanis
5 cm ingefära
0,5 färsk chili eller 1 tsk chiliflakes

Blanda ihop lagen: vatten, limejuice, rivet limeskal, råsocker och stjärnanis. Se till att sockret löser sig. Ha i chili. Skölj sillen och skär den i mindre bitar och lägg i en glasburk, slå sen på lagen. Låt stå i kylen i två dagar innan servering.

Kan ju inte säga ett endaste dyft om hur dessa smakar förrän på fredag, håller tummarna att det blir gott!

PS. Burkarna kom från ICA och recepten likaså, men jag modifierade dem en aning (till det bättre hoppas jag).

 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara