0 kött

The Swamp Thang

Var sugen på hamburgare nu när jag precis har bakat hamburgerbröd. Sagt och gjort, fram med burger-stuffern som du kan läsa om här. Det är som en form som man gör en ”låda” av köttfärs där man proppar i godsaker. Jag valde att fylla mina burgare med riven ost smaksatt med Chef Paul’s Magic BBQ Seasoning. Nom!

Du behöver 
Köttfärs av bra kvalitet. Jag köpte färsk färs gjord på högrev och ryggbiff.
Chef Paul’s Magic BBQ Seasoning
Riven ost
Smör
Ett ägg

Blanda köttfärsen med några matskedar av kryddmixen samt ägget. Blanda väl.
Fyll formen (bottnen och väggarna) med köttfärs. Fyll tomrummet med ostblandningen. Gör ett lock med stuffer-verktyget och förslut hamburgaren.
Du har nu ett 400-grams-embryo till The Swamp Thang. Varför döper man en hamburgare? Vet inte riktigt, men den kändes stor och grotesk, ungefär som monstret från träsket.

Dra på stekpannan på medelhög värme och slå i lite smör. Nu ska monsterpucken stekas långsamt för att hela klabbet ska bli genomstekt och härligt geggigt inuti.

Jag såg på nått avsnitt av Man vs Food där de filmade nått burger joint som hade små metalldomer över burgaren för att innesluta ångan och på så sätt tillreda burgaren inte bara med hetta underifrån stekbordet utan även inifrån med ångan. Efter lite rotande i min samling av rostfria bunkar hittade jag en som passade skapligt. Stek på och vänd några gånger tills den börjar se färdig ut.

Ta brödet och skär itu det. Stek snittytorna i stekpannan. Bygg hamburgaren med bottenbrödet, hamburgaren, stekta baconskivor, BBQ-sauce samt inlagd gurka. På med locket och – BEHOLD! THE SWAMP THANG!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara