0 kött

Svinkul och grymt gott med närproducerad gris!

Det är bra att ha vänner som jagar. Häromdagen kom jag över ett helt vildsvin som var ”närproducerat” i skogarna utanför Uppsala. Det var en liten annorlunda handlarupplevelse att åka ut till ett garage i skogen och köpa köttet. Trikinkollat, hängmörat och klart, bara att stycka upp i lämpliga charkdetaljer.

Några av mina vänner tycker att detta ser otroligt provocerande och äckligt ut, men jag tycker att detta är verkligheten och betydligt mera intressant än små fåniga plasttråg i kyldisken på din lokala stormarknad.

Allt kött som säljs kommer inte från en maskin, det kommer från ett djur i någon form. Plasttrågen är intetsägande och neutrala. Jag hävdar att svensken i gemen håller på att tappa känslan för varifrån maten kommer. Det här känns lite mer ”back to basic”. Kom tillbaka, 50-talets slaktarbutiker!

Just det där med själva skärande fick jag hjälp av en kompis som är flink med kniven och kunnig om hur man ska skära för att få ut ”rätt” delar. Jag behöver gå en kurs! Svårt, men spännande och lärorikt var det.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara