0 kött

Surkålsgryta med viltkorvar

När det är champions leauge-kväll på TV och Bayern München spelar så måste jag äta tyskt! Så är det bara. Denna kväll lagade min kompis Jonas och jag surkålsgryta och till den åt vi två av korvarna som jag köpte på Korvfestivalen härom veckan. Det blev vildsvinssalsiccia och älgsalsiccia. Två overkligt goda korvar som bestod av 96% kötthalt och där alla kryddor kom från ekologisk odling.
Jag har ännu inte tagit steget till att syra själv, men jag lovar att det ska komma på bloggen framöver. För surkål är spitzenklasse.
Surkålsgryta (4 portioner)
1 burk surkål, ca 850 gram.

2 medelstora gula lökar
1 tsk torkad mortlad timjan
1 tsk torkad mortlad kummin
6 stycken mortlade enbär
1 lagerblad

1 dl vatten

1 tärnat äpple
Smör till stekning
Salt & svartpeppar

Servera med stekta färska korvar av salsicciatyp och kokt potatis

Gör så här

1. Mortla alla kryddor så att de är klara och hacka löken och äpplet. (behöver inte vara finhackad)
2. Smält smöret och fräs löken utan att den tar färg.
3. Häll i kryddorna och fräs dem med löken.
4. Rör om och lägg i äpplet.
5. Fräs lite till och ha i vatten och lagerblad.
6. Häll i surkålen och salta och peppra.

7. Låt den puttra i 15-20 minuter och späd ev. med mer vatten.

8. Stek korvarna och koka potatisen.
9. Stänk i lite av stekfettet i surkålsgrytan innan servering.

Guten Appetit!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara