0 plock

Sauce vertes – grön sås

Bland de godaste och enklaste såserna att göra till rökt fisk är sauce vertes. En grön sås med en mängd örter i. Den är även god till skaldjur och stekta grönsaker. Den bygger dock på färska örter.

Du behöver
200 g hackad fryst spenat 2 1/2  dl tjock grekisk yoghurt
2 1/2
dl majonnäs (Hellmans)
2-3 msk olivolja 
1 dl fint hackad dill 1/2 dl finskuren gräslök
1/2
tsk italiensk salladskrydda
2 tsk fransk senap 1 st pressad vitlöksklyfta
1 msk vitvinsvinäger
nymald vit- eller svartpeppar

1. Tina spenaten och låt den rinna av i en sil.
2. Blanda sedan alla ingredienserna och låt såsen dra i kylen ett par timmar innan servering. 

Ät den gärna med rökt eller inkokt lax.  

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara