0 vego

Ruccolasoppa med getost

För några år sedan på jobbet började vi samla på recept i en gemensam mapp. Alla hade med sig mer eller mindre roliga matlådor och varför inte dra nytta av det? Ett recept som hamnade i samlingen och som faktiskt kom med i en kokbok vi knåpade ihop till chefen när han slutade var denna soppa med ruccola.

Lagom till 4 pers:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 stora potatisar
1 msk olivolja
1 l grönsaksbuljong
1 dl vittvin
200 g ruccola
250 g getost
1 dl tjock yoghurt
1 dl rostade solrosfrön

Skala och hacka löken och vitlöken, skala och tärna potatisen. Fräs sen löken tills den mjuknat. Låt sen potatisen fräsa med ett tag innan du häller på buljongen och vinet. Låt allt koka tills potatisen är mjuk. Tillsätt då ruccolan och se till att soppan blir varm igen innan du mixar den slät och smakar av med salt och peppar.

Mosa ihop getosten med yoghurten. Servera soppan med getoströran och strössla över några solrosfrön.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara