0 grill/ kött

Pulled pork med coleslaw och potatoe rolls

I höstas när jag var på Bondens marknad här i Uppsala, så köpte jag en bogbladsstek av linderödssvin. Vid inköpstillfället visste jag inte riktigt vad jag skulle hitta på med det, så det vart lagt i frysen.
Idag fick jag för mig att jag skulle göra lite pulled pork. Vad är då pulled pork kanske du undrar? Varmrökt griskött som körts länge, länge i grillen tills köttfibrerna enkelt går att dra isär med två gafflar från benet. Serverat på hembakade potatoe rolls med coleslaw, kött och barbequesås. Yum-yum-yum! Köttporr!
Passade på att varmröka en hel bit karré också när jag ändå hade röken igång.
Coleslaw’n gör du genom att som jag tjåla Per Morbergs recept och veva ihop. Enkelt att göra i förväg så smakerna gifter ihop sig ordentligt innan servering.
Köttet kan du t ex rubba med någon god kryddblandning och köra ”low & slow” i din varmrök/grill tills temperaturen är ca 95 grader i köttet. Tror att man INTE kan förkoka köttet för att skynda på ”nedbrytningsprocessen” vid grillningen. Ta ur köttet och vila en stund så safterna tränger in i köttet ordentligt. Sära på köttfibrerna med två gafflar och lägg krafset i en serveringsskål.
Coleslaw
7 dl vitkål, finstrimlad
1 morot, finriven
1 rödlök, finriven
1 dl cremefraiche
0.5 dl majonnäs
2 msk vispgrädde
2 tsk fransk senap
1 tsk strösocker
salt och peppar
Blanda ihop alla ingredienser och servera till grillat kött.

Bygg din köttsemla genom att lägga bottenbrödet på tallriken, sleva på coleslaw, en ordentligt laddning kött och drissla på lite BBQ-sås. På med locket på brödet och goffa i dig!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara