0 fågel

Personalmiddag

Idag var det min tur att vara värd för personalmiddagen med mina bloggarkollegor. Kul som alltid!
Jag bestämde mig ganska raskt för en enkel meny:
– förrätt: nachoröra, lite snacks medans man väntar på att varmrätten ska bli färdig i ugnen.
– varmrätt: kycklingmuffins med bacon, tzatziki och rostade Cherie-potatisar. En enkel sallad på maché och babyspenat samt körsbärstomater serverades till.
– efterrätten skippade jag helt sonika! Vart en slät kopp thé efter maten. De såg nöjda ut ändå!

Nachoröran har jag skrivit om tidigare. Mycket bra starter ifall man väntar på nått, t ex väntar på att grillmaten ska bli färdig eller som idag, det som tillagades i ugnen.

Rostade potatisar gör man förstås med gåsfett. Slarvade idag (säg det inte högt) och förkokade dem inte. Ajabaja!

Kycklingmuffins med bacon har blivit en modern klassiker här hemma. Det är ganska enkelt att göra och det sköter sig själv i ugnen. Under tiden kan man tjabba med sina vänner och mumsa nachoröra!
Räkna med ca två muffins per person, tre om de är väldigt hungriga. 

Du behöver
en förpackning färsk kycklinglårfilé
några förpackningar bacon
en muffinsform
riven texmexost
kryddor
fetaost

Gör så här
Lägg två baconskivor som ett kors i varje ”hål” där muffinsen ska vara i muffinsformen.
Proppa ner en kycklinglårfilé, fyll på med så mycket ostfyllning som går i och vik sedan över baconremsorna över osten. Säkra baconet med en tandpetare. Skjuts in i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter.
Baconet krymper ihop runt kycklingen/fyllningen och du kan pilla ur ”muffinen” sen ur formen med en kniv.

Jag har skrivit om kycklingmuffins i ett tidigare inlägg. Själva fyllningen kan du variera i det oändliga. Bara fantasin sätter gränsen. Prova! Enkelt och gott!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara