0 vego

Pankofriterade grönsaker

Som ni redan märkt har jag snöat in på friterat. Såg ett recept om att pankofritera grönsaker och tänkte att det lät gott. Där tipsades det om färdig frityrmix, men varför använda sig av det när man lätt kan blanda ihop en egen?

Vad behöver du? Jo:
3 dl lättöl
3 dl vetemjöl
2-3 dl pankoströbröd
1 broccolihuvud
1 paprika
1 rödlök
1 tråg färska brytbönor
neutral olja till fritering

Rör ihop smeten. Dela grönsakerna i mindre bitar. Hetta upp oljan. Doppa halva delen av en sorts grönsak först i smeten och sen i pankon. Fritera tills de fått fin färg. Låt rinna av på hushållspapper. Upprepa med nästa grönsakssort tills du är klar med alla.

Jag friterade även några räkor. Ett tips är att ta dessa sist eftersom den avger en del smak i oljan. Vi åt grönsakerna tillsammans med hemmagjord sushi. Mycket gott!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara