0 bröd

Över-natten-baguetter

Satt och läste en annan blogg, när jag såg ett enkelt recept på baguetter som jag vart sugen på att prova.
Himla enkelt, jäses över natten och gräddas på morgonen efter.

3 ärtstora bitar jäst (väldigt lite jäst alltså)
3 dl ljummet vatten
1.5 tsk salt
0.25 dl vetekli
6 dl vetemjöl, jag använde Manitoba Creme

Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt salt, vetekli och vetemjöl. Arbeta ihop ingredienserna. Det ska vara en rätt lös deg. Jäs i bunke övertäckt med plastfilm över natten. Det går bra att jäsa framme på köksbänken. Degen behöver inte stå i kylen över natten.

Morgonen efter sätter du ugnen på 275 grader. Ta fram degen och vik ihop och dra ut den till en platta ca 15×25 cm. Kolla vilka långa ”glutentrådar” det har blivit i degen! Skär degplattan i tre delar och mjöla alla snittytorna. Vrid varje del till en baguettformad bulle. Grädda i 10-12 minuter (beroende på ugnen) tills de ser färdiga ut. Jag brukar mäta temperaturen i mina bröd, innertemperaturen ska vara strax över 90 grader. Då är de klara!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara