0 tips & trix

Köttfri måndag!

Det är onsdag men lika aktuellt hela veckan, för ingen har väl missat köttdebatten som pågår, och inte minst hästköttsdebatten. Senast idag var det att IKEA hade råkat få hästkött i sina produkter. Jag kommer inte gå in djupare på det här med vilken typ av kött vi äter eller inte äter. För det som hela skandalen gör är att folk i allmänhet blir mer uppmärksamma på ursprung och produktion. Det är bra! Ät hellre riktigt bra kött och ät det mer sällan. Initativer ’Köttfri måndag’ kom upp på nyheterna. Det är fler och fler skolor som inför just en köttfri måndag. Läste på nätet att det finns personalmatsalar som inför just samma koncept. Det här är nyheter som gör mig glad!

Hämtat från Wikipedia:
Köttfri måndag är en kampanj som vill få personer att minska sin köttkonsumtion genom att äta vegetariskt en dag i veckan. Kampanjen ser en vegetarisk dag i veckan som ett första steg, och vill gärna att personer äter vegetariskt fler dagar i veckan. Kampanjen är baserad i Sverige, och är en del av ett internationellt nätverk av kampanjer. Anledningarna till en minskad köttkonsumtion är enligt Köttfri måndag minskad miljöförstöring, bekämpande av hungern, bättre hälsa och för djuren. På deras hemsida hänvisas det bland annat till FAO’s (FN:s jordbruksorganisation) rapport Livestock’s Long Shadow från 2006 som fakta till varför köttkonsumtionen bör minska.

Jonas Paulsson är initiativtagare till Köttfri måndag i Sverige. Jonas Paulsson sitter även i styrelsen för SMMI Svensk mat- och miljöinformation. År 2011 blev han en av WWF´s miljöhjältar för sitt arbete med Köttfri måndag.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara