0 fisk

Kokoslimelax med currysås

Här kommer ett smarrigt recept på en lax som går snabbt att göra och som smakar ljuvligt. Helt och hållet rippat från Arla. Men vad gör väl det om det är gott? Är i alla fall ett recept som jag återkommer till ofta. Enjoy!

Ingredienser
500 g laxfilé
1 st lime
1⁄2 dl kokosflingor
1 tsk salt
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1⁄2 msk curry
1 msk Arla® Smör-&rapsolja
2 1⁄2 dl lätt kokosmjölk
1 krm sambal oelek
2 tsk farinsocker
1 msk fisksås

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 °C.
Riv skalet av limen och blanda med kokosflingorna. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form. Pressa över limesaft, salta och strö över kokos- & limeblandningen. Stek laxen i ugnen i c:a 15 min tills den är genomstekt. Laxen kan behöva täckas över med lite folie så kokosen inte bränns.
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det utan att det tar färg tillsammans med curryn i smör- & rapsolja i en kastrull. Tillsätt kokosmjölken, sambal oelek, farinsocker och fisksås och koka ihop c:a 3 minuter på svag värme.

PS: Jag har lånat både recept och bild från Arla.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara