0 grill/ kött

Grillat vildsvin

Så var det äntligen dags att få provgrilla lite vildsvin. Du läste väl det tidigare inlägget om när jag köpte ett helt vildsvin som styckades på köksbordet?

Nu var det ett tag sedan Webern fick gå varm, så igång med grillen och fram med köttet, för nu ska det grillas!

Dum som jag var, skrev jag aldrig på fryspåsarna vad varje påse innehöll. Så när man står där och rotar i fryslådan så får man chansa lite. Lite som köttroulett.

Det jag fick fram tror jag var en benfri kotlettrad. Det är inte en filé iaf, för den var oväntat liten kommer jag ihåg när jag styckade. Ifs var ju grisen inte så stor heller…


Tog även fram lite revbensspjäll. Där går det inte att missta sig vad det är för något. Groteskt stora bara, var lite knöligt att grilla dem då spjällen såg ut som Sandöbron när de låg där på gallret. Världens båge.

Kottlettraden grillades med en torrubb från Jamie Oliver, till temperaturen 72 grader.

Spjällen grillades med lite honungsglaze tills de såg lagom färdiga ut.

Jag har ju ingen större vana av att grilla viltkött såsom vildsvin. Jag har bara hört att viltkött är mycket magrare än ”vanligt” kött och därmed kan det vara risk för att det blir lite torrt.
Den här gången gick det bra och köttet serverades med gåsfettsrostade potatisklyftor, bea och grönsaker. Mumsigt värre!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara