0 bröd

Glutenfri formfranska

Idag fuskade jag lite när jag skulle baka lite formbröd till min kära fru. Som du säkert vet vid det här laget har jag och det glutenfria mjölmixerna krigat hårt många gånger och de flesta gångerna har det gått käpprätt åt varmare breddgrader. Nu när frugan hade efterfrågat lite hembakt, glutenfritt matbröd tog jag helt sonika och köpte en färdig mix där man bara tillsätter vatten, olja, salt och jäst. Vid närmare eftertanke vart jag nog blåst av mjölmixfirman eftersom denna är dyrare än vanlig mjölmix och innehåller säkerligen exakt samma sak. Kanske ska nagelfara innehållsförteckningen lite….hmm… Jaja. Slutresultatet vart bra iaf, det är väl det som räknas.

Du behöver
1 paket färdig brödmix (jag använde Sempers lågproteinbrödmix)
ett halvt paket jäst
2 msk olivolja
4.5 dl vatten
1 tsk salt

Lös upp jästen i vattnet. Addera olja, salt och brödmixen. Veva ihop. Det är en rätt kladdig deg.
Häll alltihopa i en oljad form och jäs i ca 30 minuter.
Grädda i 200 grader i ca 25 minuter.
Se där, frugan vart nöjd! Jag vart rätt nöjd också, bra struktur och fint bröd, även om det var tokljust.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara