0 tips & trix

Ge din käresta en korv på alla hjärtans dag

Blunda och ät en korv.
Idag är det alla hjärtans dag. Vad kan då bara bättre än att få en liten återblick från Korvfestivalen på Nordiska museet den gångna helgen. Under två dagar fick besökarna smaka och ta del av denna kulinariska och kulturhistoriska pärla. Festivalen arrangerades av korvakademien och Nordiska museet.
Festivalens konferencierer var medieprofilerna Jan Scherman och Ulf Elving som presenterade allt från Magdalena Ribbings korvetikett till Sveriges kockar duellerar med korv. Kort och gott en festvial för korvnörden. Och en festival för mig.
Det var min flickvän Elin som tipsade mig om festivalen så vi slog följe och åkte dit ihop. Jag njöt varje sekund av denna festival och det var lika roligt att höra om Magdalena Ribbings korvetikett och korvhistoria som det var att stå och prata om olika fjälstertjocklekar (tarmar) med en av utställarna. Vi lunchade även på festivalen modell tyskt. En tallrik med två olika korvar (vildsvin och hjort), surkål, dijonsenap och levainbröd. Sagolikt gott. Något som fick en att tänka om jag överhuvudtaget ska handla traditionellt korvbröd igen.
Men framför allt är man ju där för att få chansen att smaka på många av utställarnas olika alster. Allt från Taylors & Jones till superproffsen från Stockholm korvhantverk.
Jag handlade också en del korv. Denna gång blev det älgkorv, vildsvinskorv och lammkorv. Någon av sorterna ska hamna i en mustig och rustik surkålsgryta hade jag tänkt. Och vill det sig väl så kan det bli egentillverkad falukorv på bloggen framöver!
Unna dig en korv på alla hjärtans dag.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara