0 fisk

Fisk med apelsin, spenat & morot

Hittade ett recept jag skrivit ut för länge sedan från ICA men aldrig lagat. Testade att göra denna fisk en söndag för en vecka sedan. Det blev en mycket lyckad söndagsmiddag. Vi serverade det med pressad potatis och ett glas gott vitt vin. Kommer definitivt att lagas igen. Jag har produktutvecklat lite och adderat lök till receptet, kan alltså uteslutas.

500 g hokifilé, tosk eller annan vit fisk
2 morötter
1 apelsin
2 sharlottenlök
70 g färsk spenat eller fryst bladspenat
3 dl fiskbuljong
1 dl crème fraiche
1,5 msk majsstärkelse
salt och peppar

  • Låt fisken tina om den är fryst. Skär den i kuber. 
  • Skala morötterna och skär dem i stavar. Riv skalet av apelsinen och pressa ur saften. 
  • Hacka löken och fräs den i smör en låg panna.
  • Skölj spenaten och låt den rinna av i ett durkslag.
  • Blanda apelsinsaft, fiskbuljong och crème fraiche.
  • Blanda majsstärkelsen med lite vatten och vispa ner den och låt det koka upp under omrörning.
  • Lägg ner morötter och fisk, låt sjuda under lock på svag värme c:a 5 minuter. 
  • Vänd ner spenaten, smaka av med salt och peppar. Låt det bli varmt. Strö över apelsinskalet.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara