0 fisk

Fisk i tomatsås med potatis- och jordärtskocksmos

Inser det fina med att ha några recept i bakhuvudet, för när jag sen står där med ett kylskåp som inte fyllts på enligt veckans matsedel av någon anledning, ja då är det lättare att koka ihop något på det man finner i gömmorna. Sagt och gjort. Fisk fanns. En burk med konserverade körsbärstomater hittade jag. Potatis och jordärtskockor låg i kylskåpet och gosade. Perfekt! En smärre gourmetmåltid kunde tillagas!

Fisk 4 portioner: 
1 paket torsk
1 burk körsbärstomater
1 pkt halloumi
1 tsk torkad eller färsk timjan
1 tsk salt
peppar

Sätt ugnen på +225 °C. Tina fisken, dela den i mindre bitar och lägg dessa i en ugnsfast form, salta. Häll på tomaterna. Skiva osten och tryck ner ostbitarna mellan fiskbitarna. Peppra och strö över timjan. Låt stå i ugnen i c:a 25-30 minuter. Kontrollera att fisken är genomkokt.

Mos 4 portioner: 
800 g potatis
250 g jordärtskockor
25 g smör
2,5 dl mjölk
1 vitlöksklyfta
salt
peppar

Skala potatis och jordärtskockor och skär dem i mindre bitar. Koka tills de är mjuka. Pressa i en potatispress. Häll tillbaka presset i kastrullen. Lägg i smör och häll på mjölk, låt koka upp. Smaka av med salt, peppar och pressad vitlök. Mitt mos blev löst, hellre löst mos än för stabbigt mos.

Jag serverade fisk och mos med rivna morötter och avokado till. 

Betyg: Barnet gillade moset mer än pannkakorna han hade fått tidigare till kvällsvard. Han åt massa mos och smackade belåtet. Maken suckade och sa att han aldrig kommer kunna laga så här god mat. Jag tror minsann det blev 5 ballongvispar på detta recept!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara