0 event

Bruna maten-gänget på Stadsbiblioteket

Själva idén med att ha en matblogg är ju att laga god mat och sprida recepten och glädjen till förhoppningsvis många läsare. Det går ju även att laga fasansfullt äckliga recept och sprida det till väldigt många läsare.

Det är vad Petter Inedahl, Elin Berg och Jonas Alvunger har pysslat med på sin blogg Den bruna maten. En blogg som har presenterat receptfavoriter som skinkägg i gelé, senapspanerade grisaknorrar och många fler odödliga recept. Den populära matbloggen har nu blivit till en bok på Galago förlag. Och det var i egenskap av kokboksförfattare som Petter, Elin och Jonas besökte Uppsala stadsbibliotek.

Jag hade förmånen att vara samtalsledare ett riktigt kul och annorlunda uppdrag som var lättsamt och med många skratt. Jag hade bestämt mig för att laga något ur deras kokbok och bestämde mig för göra skinkäggen i gelé som var en av de äckligaste rätterna ut kokboken. En rätt som i sig inte innehåller så mycket konstigt men ändå blev något i hästväg äckligt. Det var inte så många åhörare som vågade testa men det fanns några tappra som krigade i sig en tugga.
Rätten i sig innehöll:
3 dl grönsaksbuljong

3 gelatinblad

4 ägg
4 skivor kokt skinka

4 oliver

Ni hör ju själva hur vedervärdigt det låter. Som tur var hade min bloggkollega Karin gjort egna dammsugare som hon bjöd på och de var ju eehh…populärare än skinkäggen.

Till sist kan jag verkligen slå ett slag för Den bruna maten-boken. En perfekt presentbok för den som vill se baksidan av matlagningen.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara