0 tips & trix

Basel och mat

Jag har varit i Basel. Det var vår där, hur härligt som helst. Nu var det inte så att jag åkte för att möta våren i Basel utan jag var på konferens. Men självfallet har jag hunnit med att äta och fika. En liten kort redogörelse av vad jag stoppat i mig i Schewiz kommer här. Första kvällen blev det en club sandwich med pommes, eller jag menar pommes med clubba, i hotellbaren. Dagen efter hanns det med en fika på stan, åt en gudomlig croissant med mandelmassa i. På kvällen var vi bjuda på ett coctailparty där de först serverades en massa smårätter, pyttebitar med lax och gudomliga små såser till och annat plock. Sen blev det buffé med fyra varma rätter, men det bästa var nog ändå efterrättsbuffén. Det som ser ut som cakepops på bilden är chokladtryfflar. Det fanns också crème caramel, fruktsallad, brownies och glass. Dagen efter var vi trots allt hungriga igen och efter en casinokväll på konferensen bar det ut på stan. Mina kollegor åt en cordon bleu rätt på Gifthüttli som var griskött fyllt med camambert och tranbär, till det rösti som man kan få överallt. Själv åt jag kyckling i konjakssås med rösti till. Vi avslutade med glass. Sen då, vad köper man som matbloggare med sig hem? Jo, bröd, kaka och teer! Hittade ett teställe som sålde väldigt stora småkakor med te i. Smakade helt klart speciellt, men värt att prova att baka hemma. På flygplatsen införskaffades brödet och det ni ser på bilden är ett segt bröd med oliver och ost på. Sjukt gott!Känns som om det är dags att börja tänka på beach 2013 igen… Eller börja rasta löpaskorna mer frekvent.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara