0 kött

Allt-i-ett-låda

Var bjuden på middag hemma hos en kompis för ett tag sedan. Över en ugnsform med rostade rotsaker och grillade chorizos snackade vi om hembryggd öl, klimatpolitik och tillsatser i mat. Det var mycket gott och kvällen avslutades med lite hembryggt öl och en dokumentär om genmodifierad ”The world according to Monsanto”. Man blir mörkrädd. Dokumentären visar på korruption och konspirationer av ett gigantiskt företag verksam inom matindustrin/kemikalieindustrin. Det får en att tänka på stödja närproducerat/småskalighet/ekologiskt/hållbart producerad mat i än högre grad.

Men maten vi åt då? Det var ett sammelsurium av rotfrukter plus lite heta korvar. Enkelt och gott.

Potatis
Morötter
Rödlök
Palsternacka

Klyfta potatisarna, lökarna. Skär slantar av palsternackorna och morötterna. Ner med allt i en ugnsfast form, på med lite olja och salt, sen skjuts in i ugnen tills allt fått fin färg och börjar bli mjuka.
Ta fram några chorizos och lägg dem ovanpå de rostade rotsakerna. Kör i ugnen en stund till tills korvarna är färdiga. Servera till ett glas hembryggd saison eller motsvarande.
Skål!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara