0 vego

Ugnsbakad risotto med purjolök och chèvre

På nyårsafton serverades det en trerätters här hemma. Toast Skagen till förrätt, ugnsbakad risotto med purjolök och chèvre till varmrätt och avslutningsvis en pannacotta (som resten av svenska folket antagligen). Det fina med risotton är att du kan göra den i ugnen, den sköter sig ganska så mycket sig själv.

Ingredienser 4 portioner:
2 tsk olivolja
25 g smör
1 gul lök
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 tsk hackad färsk rosmarin
250 g Arborioris
8,5 dl grönsaksbuljong
120 g chèvre
50 g +25 g riven parmesanost

  • Sätt ugnen på +200 °C, varmluft.
  • Fräs strimlad purjo, hackad lök och hackad vitlök i smör och olja i en kastrull tills grönsakerna är mjuka.
  • Tillsätt rosmarin och riset, låt det fräsa ett par minuter.
  • Häll sen på buljongen. Låt allt koka upp. Rör i chèvren och parmesanen.
  • Häll över i en ugnsfast form med höga kanter. Lägg på ett lock över formen eller folie och in i ugnen i c:a 25-30 minuter.
  • Kika så att risotton ser färdig ut, då kan du strössla över lite mer parmesan och gratinera i c:a 5 minuter.
  • Servera med sallad.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara