0 fågel

Tandoorikyckling

Jag hittade en spännande kryddblandning i ICA’s sortiment av ”färdiga” kryddblandningar – en tandooriblandning. Jag har bara ätit tandoorikyckling ute på indisk restaurang, aldrig tillagat det själv vad jag kan minnas.

Man kan ju alltid blanda sin egen tandoori-kryddblandning, men idag kör jag med den färdigköpta.

När jag kom hem från mataffären googlade jag lite på tandoori och hittade givetvis en massa roliga recept, men även bilder och filmer på folk som byggt sina egna tandooriugnar. I en tandooriugn blir det väldigt varmt, sisådär 400 grader, vilket gör att köttet som tillagas blir klart fort och saftigt. Helt spontant känns det som att ifall jag skulle grilla mat i en tandooriugn så skulle det nog ta en stund innan man fick in snitsen. Lät att det blir bränt antar jag.

Till kycklingen serverade jag ris och en myntasås samt en sallad på rödlök, vitkål och paprika.

Tandoorikyckling
1 st hel kyckling styckad i 5-6 delar
3 dl matlagningsyoghurt

Blanda kryddblandningen med yoghurten. Gnid in kycklingdelarna med marinaden. Låt kycklingen marinera länge i kylen.

Grilla på kycklingen tills den fått fin färg. Innertemperaturen vid benet ska vara 82 grader.

Myntasås
3 dl matlagningsyoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
3 cm skalad och riven ingefära
Bladen från två mynta-krukor
0.5 dl citronsaft

Sallad
2 st rödlökar, fint strimlade
vitkål, fint strimlad
röd paprika, fint strimlad
pressad lime

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara