0 frukost

Stekt gröt med konserverade persikor

Ibland vill man bara rensa kylskåpet. Till vilket pris som helst. Vad blev det då? Jo, stekt gröt med konserverade persikohalvor. Gröten kvar från Korvungens frulle och persikorna kvar efter en paj som jag gjorde här om dagen. Funkade det? Ja, som jag skrev om tidigare så var ju inte uppstekt gröt ens i närheten av att smaka illa, vilket jag trott i alla år. Ni kommer tycka att jag är galen, men det är gott! Servera med socker och kanel och det slinker ner fint.

Hur gör man då? Jo, ta den gröt som blir kvar efter frukost, stek sen på den i smör tills den blivit varm och fått lite fin färg. Servera med socker och kanel. Persikorna tillförde ingenting, de la jag till bara för att de inte skulle förgås. Ni kanske undrar om detta var mellanmål, lunch eller middag? Det var liksom en påfyllning av lunchen som också bestod av rester och inte var så stor. Den skriver jag om imorgon på bloggen.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara