0 sött

Semlor med blåbär eller Bailey’s

De är redan här, fast det egentligen är flera veckor kvar till Fettisdagen: semlorna. Dilemmat är varje år: vänta till dagen D eller äta så många man hinner innan de försvinner från affären? Jag brukar allt som oftast landa mittemellan.

Förra året experimenterade jag lite med semlor. Köpte färdiga bullar och mandelmassa (i år får det minsann bli egna bullar och hemslungad mandelmassa). Jag blandade innankråmet från bullarna med riven mandelmassa och lite ovispad grädde. La tillbaka smeten i bullarna. Sen vispade jag grädd och smaksatte en del med Bailey’s och en del med blåbär (blåbärssylt funkar fint det med). Spritsade sen ut grädden på bullarna och simsalabim hade jag nu några varianter på den klassiska semlan. Glöm inte att pudra över lite florsocker också. Tror man med fördel skulle kunna bre på lite blåbärssylt också på blåbärsvarianten, kanske på undersidan av hatten?

I år kanske det är hallonsemlan som slår? Eller en semla med kolasås i? Vet att det tidigare om åren fanns semlor som gjordes på munkar eller wienerbröd eller hade chokladgrädde med strösslad riven choklad över. En sak som är säker är i alla fall att den klassiska semlan ALLTID smakar gott.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara