0 sött

Saffranspannacotta

Nuförtiden lagar jag mest mat på skajp som den vakne bloggläsaren har kunnat se. Min flickvän Elin hade bestämt sig att göra saffranspannacotta och eftersom jag är förälskad så gjorde detsamma. Det gick fort, enkelt och så lyxigt ut!

Ingredienser (ca 6 mindre dessertglas)
5 dl vispgrädde
1 vaniljstång
1/2 dl socker
1 paket saffran
2 gelatinblad
Bär
Gör så här
1. Koka upp vispgrädde, vaniljstång, socker och saffran. Dela vaniljstången på mitten
2. Vrid ner och låt bubbla i 15-20 minuter. 
3. Låt 2 gelatinblad mjukna 5 minuter i en skål med vatten.
4. Vispa ner gelatinet i blandningen och häll upp i glasen. Tänk på att du ska ha plats för bär. 
Låt stå i kylen i ca 3 timmar. Dekorera med bär. 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara