0 fisk

Raw cooking – Sushi

Min kompis Jimmy har tidigare rapporterat om sina eskapader med raw cooking – att inte värma maten över 42 grader vid tillagningen för att på så sätt bevara näringsämnena bättre. Denna gången avhandlar han hur man gör sushi – raw style!
Många har sagt att jag kan äta sushi för det är ju raw food! Men synar man den i kanten är sushi så långt från raw man kan komma! Bestämde mig för att göra en egen variant! 
Kollade först på den inlagda ingefäran man köper i butik och konstaterade snabbt att den var fylld av socker och E, går bort! Gjorde en egen inläggning baserat på Agave och risvinäger och lät den ligga och dra ett par veckor. 
Sen är det wasabin, den wasabi vi köper här hemma och för den delen får på restaurang innehåller i princip ingen wasabi alls utan är smaksatt med massa dåliga ämnen. Hittade ett företag som importerade wasabipulver från Japan och gjorde min egen smet. 
Soyan hittade jag fermenterad och således ej upphettad och förstörd. 
Själva ”riset” gjorde jag på blomkål som jag körde i mixern och sen smaksatte med agave och risvinäger. 
Miso fick utgöra fisken och sen fyllde jag med massa goda grönsaker. Wrappade ihop, skar upp och njöt!
Krångligt och tidskrävande men oj så gott och nyttigt det blev!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara