0 vego

Raw cooking – pasta bolognese


Här kommer en pasta som du kan äta hur mycket du vill av utan att vara lilla minsta orolig för vare sig viktpåslag eller paltkoma.

Min kompis Jimmy är 100% raw-vegan och det innebär således att alla nyttiga enzymer och sådant fortfarande är vid
liv och hjälper kroppen att ta upp näringen på ett bättre sätt. Att det sedan är underbart gott är ju ett stort plus i kanten!

Recept
4 st tomater
1 st röd paprika
2 st vitlöksklyftor
1 st kruka basilika
1 st kruka koriander
0.5 dl olivolja
några dadlar
lite italiensk salladskrydda
lite miso
lite tamari
pressad citron
1 burk soltorkade tomater
lite valnötskärnor

Värm tomaterna och paprikan till max 42 grader. Låt värmas i två timmar (gärna i en varmluftstork, men kan även köras i ugnen på 50 grader med luckan lite öppen.

Mixa tomaterna och paprikan tillsammans med vitlök, basilika, koriander,  olivolja, några dadlar, lite italiensk salladskrydda, lite miso, tamari, citron, soltorkade tomater och valnötskärnor. Mixa tills du är nöjd, dock inte för mycket, det skall vara lite ”chunky” Till detta äts med fördel zucchini som man skalar med en potatisskalare för att få ”pasta.
Smaklig spis!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara