0 fisk/ skaldjur

Räkcoctail

Ni som läste gårdagens inlägg vet att det var 70-talsmiddag nyligen i Berga. Gröna hissar samsades med Katrinplommonsuffléer och Flygande Jacobar. Till förrätt skulle vi äta räkcoctail. Det låter roligast om vi säger att receptet faktiskt hittades i den där gamla Allt Om Mat från 1976 som rotades fram ur förrådet. Men, i ärlighetens namn så var internet inblandat, men utgivaren densamma.

4 portioner: 
150 g skalade räkor
1 st tomat
1 st jalapeñopeppar, färsk 
1 st schalottenlök, liten 
1 msk lime, pressad 
1 tsk worcestersås
1 st lime, i klyftor

Tillagning
1. Lägg räkorna i en skål (rekommenderar starkt att köpa räkor med skal och skala själv).
2. Dela och kärna ur tomaten och skär tomatköttet i små tärningar. Blanda med räkorna.
3. Dela, kärna ur och finhacka jalapeñon. Blanda ner den samt finhackad schalottenlök, lime och worcestersås. Servera räkcocktailen kall gärna i små glas. Garnera med limeklyftor.

Vi tror att en klick Rhode Island sås hade kunnat piffa till det hela och fått allt att kännas ännu mera 70-tal.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara