0 vego

Morotssoppa med ingefära och apelsin

Ibland kan utmaningen ligga i att ha ingredienser hemma till en soppa man aldrig har gjort och som det inte finns något recept till. Så i detta fall. Jag och flickvännen improviserade ihop en morotssoppa med ingredienser som fanns hemma som blev riktigt bra och som definitivt kommer att lagas flera gånger.

Så här gick det till
1,25 liter vatten
1 msk olivolja
2,5 grönsaksbuljongtärningar
500 gram morot
250 gram potatis
2 mindre gula lökar
0,75-1 tsk timjan (ev stött i mortel)
4 cm riven färsk ingefära
4 msk apelsinjuice
2 msk Creme Fraiche (34%)
Ev. salt & peppar

Gör så här
1. Fräs den hackade löken till den blir glansig i olivoljan i en stor kastrull.
2. Tillsätt de tärnade grönsakerna och timjan och fräs ett par minuter.
3. Tillsätt buljongen och vattnet, förslagsvis har du redan gjort buljongen genom att koka upp vattnet i vattenkokare.
4. Tillsätt den rivna ingefäran och apelsinjuicen och låt grönsakerna puttra tills de blir mjuka.
5. Mixa soppan slät med mixerstav och red den med Creme Fraiche.
6. Smaka av med salt, peppar och ev. timjan

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara