0 sött

Maränger

Hade lite äggvita över efter att ha gjort hallonparfait häromdagen. Tänkte först hitta på nått annat, men sen kom jag på att jag aldrig (!) gjort maränger förrut. Sagt och gjort, fram med rutiga kokboken och leta fram nått marängrecept. Det slutade med en hel plåt med rosa maränger.

För att göra maränger behöver du följande
3 äggvitor
1,5 dl strösocker
5 droppar pressad citron eller ättika
(hushållsfärg)

Häll äggvitorna i en rundbottnad glasskål. Blanda ner 0,5 dl strösocker först, tillsammans med pressade citronen/ättikan. Ta i lite hushållsfärg om du vill ha nån klatschig färg på dem. Lite tips på färgblandningar hittar du på baka.se. Ifs rör det sig mer om frosting än om maränger, men du får kanske lite idéer.

Vispa med elvisp tills marängsmeten hårdnar och skålen kan vändas upp och ner utan att smeten rinner ut. Vänd försiktigt ner resterande socker.

Jag hade ingen spritsstrut så jag gjorde en egen av en 3-liters fryspåse. Spritsa ut smeten på en papprad plåt och skjuts in i ugnen på 100 grader i 45-60 minuter.

God fortsättning på det nya året!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara