0 vego

Majsplättar

Personligen tycker jag att det är fint att ha några säkra kort i receptärmen, sådant där som går att ta till när fantasin tryter. Rätter som man vet fungerar och alla blir mätta och nöjda av. Önskar jag hade fler än jag har…  Majsplättar var ett sådant recept tills igår, då vi insåg att minsta familjemedlemmen, som älskar pannkakor och majs, inte alls älskade majsplättar som i praktiken är pannkakor med majs. Tråkigt. Konstigt. Jag gillar dem i alla fall så här kommer receptet.

Till 4 portioner: 
0,5 tsk chiliflakes
0,5 dl persiljehack
4 ägg
1,25 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 burk majs (à 340 g)
smör att steka i
1,5 dl tjock yoghurt
100 g smulad fetaost

  • Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Vispa ner mjölblandningen i ägg- och mjölkblandningen tillsammans med chilin och persiljan.
  • Häll i majs, sköljd och avrunnen.
  • Stek 12-16 plättar av smeten i smör, 3-4 minuter på varje sida.
  • Blanda yoghurten med smulad fetaost. 
  • Servera plättarna med röran och en spenatsallad med tomat och strimlad rödlök.

PS: Helt klart är jag inspirerad av ett recept från ICA.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara