0 kött

Kreolsk gryta

Detta är en gryta som har funnits i familjen Strandberg sen jag var en liten pojkvasker, så för mig är det både retro-varning och en klassiker. Lite korv, lite kött, lite grönsaker – plättlätt!
Den räcker till många, säkert 8 pers. Till grytan serverar du pasta, pressad potatis eller ris.

Du behöver
900 gram fläskfilé
3 st starka korvar, t ex chorizo (eller varför inte de där extra starka chorizokorvarna?)
1 burk syltlök med spad och allt
2 burkar svarta oliver (jag skippade dessa då jag inte är nått fan av oliver)
2 st röda paprikor
1 dl grovhackad ättiksgurka
1 tsk mejram
5 dl grädde
salt & peppar
mjöl/maizenaredning

Det är ganska mycket fläskfilé faktiskt. Jag har provat med mindre, ca 400 gram. Funkar det med, men räcker kanske inte lika långt om man är många.

Skär korven i slantar och fräs på dem. Skär filén i skivor, bulta ut lätt och stek på dem.
Häll allt i en stor gryta tillsammans med syltlöken, oliver, hackad röd paprika, ättiksgurka och grädde. Red av såsen med mjöl/maizenredning. Smaka av med mejram, salt och peppar.
Yum!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara