0 plock

Kebabsås #2

Igår kväll fick jag ett sånt där ryck igen. Ibland händer det, oftast när man minst anar det.
Vaddå kanske du undrar? Jo, det där tvärsuget att återskapa någon maträtt/tillbehör som du ätit ute på stan och som var så där himla gott.

Jag har flera sådana grejer/rätter. Ett av dem är kebabsåsen, detta vita guld som brukar slevas på i generösa mängder på kebaben. Så himla gott!

Jag har försökt förrut, men aldrig prickat riktigt rätt. Det blir oftast en hygglig sås, det är inte det. Men den där perfekta kebabsåsen har aldrig riktigt infunnit sig.

1 dl filmjölk
1 krm paprikapulver
1 krm spiskummin
1 krm cayennepeppar
1 krm oregano
1 krm Knorr Classic örter
1 krm vitlökspulver
1 msk vatten
3 msk majonnäs
1 msk rödvinsvinäger
6-7 droppar tabasco

Veva ihop allt i en bunke.

Denna sås vart visserligen god, men kanske för tunn och den skulle behöva vara mera rund i smaken. Saknar något, vad kan det vara? Hmm….får sova på saken tror jag. Färgen vart lite för rosa också, kanske ska skippa paprikapulvret. Kanske torkad persilja, gräddfil och lökpulver skulle kunna göra det hela bättre?
Den vilda jakten på Den Perfekta Kebabsåsen går vidare.

PS Såsen funkar bra till tacos. Nom!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara