0 sött

Kaneläpplen

Något som är väldigt gott är stekta äpplen med kanel och socker. Det kan man väl egentligen para ihop med rätt många tillbehör som glass, grädde eller vaniljsås. Då överraskar vi med att slänga fram en råkräm. Tydligen något som min flickvän hade ätit på Gunnebo slott. Det var en av de godare tillbehören som jag har ätit som dessert på länge. Alltid härligt att få äta något som jag aldrig testat tidigare. Dessutom var den godare än vanlig vaniljsås.

Kaneläpplen (2 portioner)
3/4 äpple, t ex Ingrid Marie
0,5 tsk kanel
1,5 tsk strösocker
smör till stekning

Råkräm
3 äggulor
½ vaniljstång
½ dl socker
3 dl grädde

Gör så här
1. Separera äggulorna och lägg dem en skål. 
2. Vispa äggulor, vaniljfrön och socker pösigt.
3. Vispa grädden lätt och vänd ner med äggblandningen.
4. Stek äppelklyftor ett par minuter i smör och strö över socker och kanel.

Servera äppelklyftorna med råkrämen. 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara