0 bröd

Hamburgerbröd gjort på potatismos

Satt och spekulerade på varför jag inte bakar egna hamburgerbröd. De köpta tycker jag smakar lite sådär och sen är det ju det där med sesamfröna på bröden. Varför har man det egentligen? Äh, dags att googla fram ett recept på hamburgerbröd.

Efter att ha surfat runt en del så noterar jag snart att i Amerika är det sällan några sesamfrön på bröden. I alla fall på de bilder jag hittar på hembakta bröd, bröd från mindre ”burger joints” osv. Där ser man, jag är kanske något på spåren?

Hittar en utmärkt hamburgersajt på svenska – www.hamburgare.org. Där hittar man ett finfint recept på bland annat hamburgerbröd. Det måste vi provlaga!

Känns lite konstigt att ha i pulvermos i degen, men man gör ju som instruktionen säger.
Lite jäsning, uppdelning i runda bullar och jäsning igen. Gräddning i 200 grader och med en form med vatten i ugnen ger en fin bränna åt bröden.

Hur smakar brödet då? Det smakar riktigt, riktigt gott! Inte alls som nått köpesbröd, men ifs åt jag det direkt från plåten när det hunnit svalna lite. Lagom fluffigt och fint var insidan av brödet också. Kunde inte vara nöjdare! Det här får bakas fler gånger, helt klart. Tror att det skulle passa utmärkt till andra maträtter också, varför inte till pulled pork? Hmm…hade jag inte lite Linderrödssvinsbog i frysen… Få se här nu…

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara