0 sött

Hallonglass

Vart tvärsugen på glass. Har ju inte ätit hemgjord glass på….flera dagar. Vi gjorde ifs glass när vi var hos Anna och Mathias på ”Här är ditt kylskåp”, men det var längesedan jag gjorde nån glass hemma. Glassmaskinen har stått oanvänd allt för länge.

Genom att delar av familjen är laktosintolerant, får det bli laktosfri grädde. Tyvärr hittade jag inte någon laktosfri ekologisk grädde. Vid närmare eftertanke vet jag inte om jag någonsin har sett BÅDE laktosfri OCH ekologisk grädde. Finns det överhuvudtaget? Florsockret är antagligen inte heller ekologiskt…hmm….nåja, man får väl använda upp grejerna innan man köper nytt.

3 st ekologiska ägg
några dl hemodlade hallon
3 dl laktosfri grädde
1 dl florsocker
lite röd karamellfärg

Veva ihop grejerna enligt Karin’s recept här. Jag adderade några droppar röd karamellfärg för jag tyckte inte glassen vart tillräckligt rosa av hallonen.

Drisslade på lite av lönnsirapen jag hade med mig hem från San Francisco och vips så var jag tillbaka i Amerikat!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara