0 sött

Gröna Hissen

Vad är en 70-talsmiddag utan Gröna Hissen? Som en julafton utan tomten? Nu var det barnen som agerade bartenders så drinkarna var väldigt alkholfria.

Originalet görs med:
4 cl gin
2 cl grön curaçao

Sen fyller man på med Pommac och is. Slutligen ska det garneras med ett par russin. Om allting fungerar som det ska så åker russinen hiss upp och ner i drinken. Därav namnet.

Men kidsen körde sonika på Pommac och grön karamellfärg. Om ni undrar varför drinkarna är så oerhört gröna så beror det på att karamellfärgen saknade ett den där lilla plastpluppen som gör att man kan droppa i en droppe i taget. Jesus vad med karamellfärg som gick åt. Vi var helt gröna om läpparna allihopa. Och russinen åkte inte upp och ner utan låg envist på botten av glasen. Kul när man hör en 8-åring säga: om det hade varit alkohol i hade russinen åkt upp och ner. Ja, det kanske är så. Får prova någon dag.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara