0 vego

Gorgonzolapappardelle med päronsallad

TGIGF som jag brukar säga. Thank god it´s Göteborg friday. Min egen variant på den populära sociala medier-termen. Det står för att jag äntligen åker till min flickvän i Götlaborg. Denna gång fredag lagade vi en enkel pasta som lätt skulle kunna kvala in under panikmat. Men rätten ser så stylish ut så det är lite oschysst att kalla den panikmat.

Nåja.

Du behöver (2 portioner)
2 portioner pappardelle (ca 250 gram)
100 gram gorgonzola
1 näve färsk basilika
salt & svartpeppar

Sallad

1 påse blandad sallad (70 gram)
3/4 sött päron
2 msk rostade valnötter
10 st småtomater, delade
0,5 schalottenlök
75 gram chevre

Dressing

2 msk olivolja
1 msk vit balsam vinäger
1 skvätt fikonvinäger
1 tsk flytande honung
1,5 kryddmått Sambal oelek
1 tsk basilika
salt & peppar

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen
2. Blanda i gorgonzola, basilika, salt & peppar medan pastan är varm.
3. Blanda salladen i en stor skål och häll över dressingen.

Vintips: Castelforte, Valipolicella ripasso

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara