0 sött

Dagmars lakritskakor med tranbär

Jag råkade ramla över ett recept på en småkaka med lakrits. Kände att det bara var läge att testlaga dessa. Succé! Bjöd en kompis som inte ens gillar lakrits på dem och hon gillade kakorna. Bjöd arbetskamraterna igår och de diggade dem också. Själv tycker jag att konsistensen blev superb, lagom sega. Tror att man lätt skulle kunna variera smaksättningen och få fram andra fina smakkombinationer. Hur som helst. En vinnare att ha som trumfkort i receptsamlingen. Kika in hos Dagmars Kitchen för att hitta fler fina recept eller bara njuta av hennes mycket fina matbilder. Hon håller visst kurser i matfoto också.

C:a 30 st kakor
250 g vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
30 g lakritspulver
60 g torkade tranbär
200 g kallt smör (saltat)
100 g rårörsocker
100 g farinsocker
1 ägg
ev 1 tsk vatten

Kör alla ingredienser utom tranbär och vatten i en matberedare. Om degen inte går ihop ha i lite, lite vatten. Blanda i tranbären för hand, för dessa vill man ha hela. Gör två rullar av degen. Slå in i plastfolie. Lägg i frysen i minst en timme innan det är dags för gräddning. Sätt ugnen på 180 °C varmluft (eller 200 °C vanlig över- och undervärme). Ta ut rullarna ur frysen minst 30 minuter innan det är dags att grädda. Skär rullarna i c:a 1 cm tjocka skivor och lägg dem på bakplåtspapper. Grädda 8-10 minuter mitt i ugnen. Bra deg att ha en rulle av i frysen och ta fram när man får fikabesök.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara