0 vego

Creme Ninon

En soppa att imponera med och inte vill lägga ner så mycket tid på din mat. Passar både som förrätt och huvudrätt. Om du fimpar det mousserande vinet så har du dessutom en riktigt billig rätt.

Ingredienser 
3 dl gröna ärter (frysta)
1 st hackad gul lök
2 msk smör
1 msk mjöl
2 msk hackad blekselleri
0.5 l hönsbuljong
3 dl grädde
1 msk citronsaft
salt
svartpeppar
Ev gräddfil
Mousserande vin

Gör så här
1. Skala och hacka löken och fräs den i smöret på svag värme tills den är mjuk och syran har försvunnit.
2. Hacka sellerin i små bitar.
3. Rör ner mjölet i lökfräset och tillsätt selleri, buljong, grädde och citronsaft. Sjud i cirka 10 minuter.
4. Smaka av med salt, peppar
5. Rör ner ärterna och låt dem bara bli varma, så behåller de den gröna färgen. Mixa soppan slät och sila den.

Servera soppan varm och slå i en skvätt champagne eller mousserande vin i tallriken. Toppa med ett par strån gräslök och eventuellt lite gräddfil.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara