0 sött

Choklad- och Bailey’s pannacotta med vit chokladmousse

Nyårsmenyn ja. Ulrik han serverade hallonparfait till efterrätt, Micke serverade saffranspannacotta och här hemma smaskade vi på en choklad- och Bailey’s pannacotta med vit chokladmousse. Det blev en tjusigt randig skapelse. Eftersom de olika lagren måste hinna stelna kan jag rekommendera att börja i tid.

Till 4 stora portioner eller 6 i lite vettigare storlek behövs:
4 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
2 gelatinblad
0,5 dl strösocker

Smaksättningar:
100 g mörk choklad
0,5 dl Bailey’s

Vit chokladmousse:
50 g vit choklad
0,5 dl crème fraishe
0,5 dl grekisk/turkisk yoghurt

Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten. Koka upp grädden med socker och vaniljsocker. Låt sjuda i ett par minuter. Ta upp gelatinbladen och krama ur dem, lägg i ETT blad i gräddblandningen. Dela nu upp gräddblandningen på två delar. Lägg hackad mörk choklad i den ena delen och rör runt. I den andra delen lägger du i det andra gelatinbladet och häller på Bailey’s. Fördela chokladsmeten i 4-6 glas. Ställ in i kylen i minst en timme. (Låt Bailey’s-blandningen stå framme i rumstemperatur tillsvidare). Känn efter att chokladsmeten stelnat iaf på ytan innan du fyller på glasen med blandningen med Bailey’s. Låt det sen stelna ytterligare. När även nästa lager stelnat smälter du vit choklad, värmer crème fraishe, blandar vit choklad och crème fraishe och sist har du i yoghurten. Fördela den vita chokladmoussen över Bailey’s-lagret. Innan servering toppa med några hallon.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara