0 sött

Chocolate chip cookies med jordnötter och marshmallows

Hittade gammalt julgodis i kylskåpet. Första impulsen var att bara kasta det. Men, det var ju trots allt schysst choklad, med nötter, MM:s och lite torkad frukt i. Varför inte istället slänga i det i chocolate chip cookies? Sagt och gjort, det blev kakbak!

Ingredienser
120 g smör
1 dl råsocker
1 st ekologiskt ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 dl havregryn
0,5 tsk bakpulver
0,25 tsk salt
100 g choklad av valfri smak eller gammalt julgodis med mycket choklad i
marshmallows
1 dl salta jordnötter

Kör alla ingredienser utom havregryn, choklad, jordnötter och marshmallows i en matbedredare. Lägg över smeten i en bunke, rör i havregryn, hackad choklad och hackade jordnötter. Gör en rulle av degen. Klä i plastfolie och lägg den i ugnen i c:a 20-30 minuter. Ta ut rullen från frysen och skär sedan i cm-tjocka skivor. Lägg ut glest på en plåt och grädda i c:a 10 minuter på +180 °C. Så fort du tagit ut kakorna lägger du på en marshallows på varje kaka. Har du tillgång till en liten gasolbrännare kan du ju bränna av marshmallowsen en aning. Min gas var tyvärr slut, därav kakor med naturella marshmallows.

PS: Jag har lånat mycket från Leila i det här receptet.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara