0 vego

Broccolipaj med tre sorters ostar

Paj har man ju oftast saker hemma till. I alla fall till degen och ostblandningen. Dessutom finns det ju alltid ost hemma i hushållet. Grönmögelost är en stapelvara i det Weissiska köket och minst lika viktig som krossade tomater eller annnat som man använder mycket av.

Pajdeg
150 gram smör
3 dl vetemjöl
en nypa salt (jag hoppade över det efter osten är så salt)
Ev 2 msk vatten

Fyllning
3 msk torrostade valnötter
400 gram broccoli (ca 1,5 bukett)
150 gram blandad grönmögelost, t ex Stilton och Danablu
3 ägg
2-2,5 dl mjölk
Salt & svartpeppar
2 dl vällagrad ost (jag hade Svécia 36 månader)

Gör så här
1. Gör pajdegen och ställ den kylskåpskallt i 1 timme.
2. Tryck ut pajdegen i en pajform och förgrädda i ugn ca 10 minuter på 175 grader.
3. Lägg i ca 1/3 av ädelosten och 1/3 av de rostade valnötterna i botten medan pajdegen fortfarande är varm.
4. Varva sen broccoli, valnötter och ädelost.
5. Vispa ihop ingredienserna till ostfyllningen och avsluta med att hälla dem över pajen.
6. Grädda i ugnen i 30-40 minuter på 175 grader.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara