0 sött

Saffranskaka med portvin



Saffranskaka med böldpest.

Den här årstiden har man ju typ saffran i allt. Så det firar vi med ännu ett recept med saffran i. Nu är jag dessutom så gammal så jag går igång på alla bakverk där det är sprit i. Och tillsammas med saffranet så blir det lite extra gott.

Ingredienser
3 ägg 2.5 dl strösocker 1,5 tsk vaniljsocker 75 g smör 1 dl mjölk 0.5 g saffran 2 msk portvin
4 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 nypa salt Smör och ströbröd till formen och ev florsocker till pudring av kakan.

Gör så här
1. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst.
2. Smält smöret och ha bland i mjölken i smöret.
3. Vispa ner smör- och mjölk-blandningen i äggsmeten.
4. Stöt saffran med lite socker i en mortel och blanda ner med portvinet.
5. Blanda mjöl och pakpulver i en skål och vispa i den blandningen lite i taget.
6. Ha i en nypa salt och häll upp smeten i en smörad och bröad sockerkaksform.

Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Har du tur så ser kakan inte ut som om den hade fått böldpest.

Lycka till!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara