0 sött

Romrussin i marsipan

Inom UKM brukar vi tvista lite om huruvida romrussin är en tantsmak eller en modern, trendig smak som det säljs mycket av tex i glasskioskerna på somrarna. Det brukar landa på det förstnämnda.

Men varför? Marinerat är ju oftast väldigt gott. Så varför har just marinerade russin i rom tantstämpel på sig?

Jag hade i alla fall marsipan över efter marsipandjurstillverkingen. Köpte rom i Rom till min man. Knyckte några av Korvungens russin. Så, marinerade en näve russin, några hackade, torkade aprikoser och två hackade, torkade fikon i ett par matskedar rom. Fruktblandningen fick stå i fyra fem dagar och gotta till sig.

Dan före dag slog jag till på att göra ännu mer julgodis, som om det behövs egentligen? Jag kavlade ut marsipanen mellan plastfolie till en avlång kaka, la fruktblandningen på mitten av kakan och tryckte ihop den till en lång korv. Penslade med smält mörk choklad och sen ringlade jag över lite vit choklad, strösslade slutligen över rostad, flagad mandel som jag hittade i skåpet. Snacka om resternas mästare! Jag gjorde även några små bollar med marsipan och marinerad frukt. Dessa doppade jag i vit choklad och toppade med både flagad mandel och torkade tranbär.

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara