0 fågel

Rödkål med kycklingfärs

Kan vara så att man har handla på sig en herrans massa rödkål och man redan har lagat alla rätter med rödkål redan här på bloggen, då kan den här receptet bli räddningen. Har du rödkål över i mellandagarna kan den här rätten kännas lite lättare efter all tung julmat. Servera med en yoghurtdressing och en sallad på morot, apelsin och avokado så är du på god väg mot Beach 2013…


Det här räcker gott och väl till fyra hungriga personer:
500 g strimlad rödkål
400 g kycklingfärs
2 tsk curry
0,5 dl vatten
Olja att fräsa i
Salt
1 pressad vitlöksklyfta
Pitabröd eller torillabröd till serveringen

Fräs kålen i olja i ett par minuter. Fräs sen kycklingfärsen med curryn. Blanda kål och kycklingfräs och vatten, fräs ytterligare några minuter. Pressa över vitlöksklyftan.

Sås:
2 dl grekisk/turkisk yoghurt
Salt efter smak
1-2 tsk honung
Chiliflakes

Sallad:
Grovt riven morot
Tärnad avokado
Filéead apelsin
1 tsk äppelcidervinäger
1 msk olivolja
Lite salt

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara