0 sött

Marsipan

Lübeck och Odense är kända för sin marspian, men nu sätter jag även Bälinge på marsipankartan. Idag blev det premiär för hemgjord marsipan. Mycket god. Mycket enkelt att göra. Jag ‘fuskade’ och körde på mandelmjöl. Kan vara så att det blir mer mandelsmak om man hackar sin egen mandel från grunden eftersom jag kan tänka mg att det frigörs mer mandelolja då. Hursomhelst, mandelmjöl funkade det med.

Använd marsipanen sen till att göra Mozartkulor, marsipanbröd eller varför inte bli kreativ och skapa en mindre djurpark?

En sats marspian:
200 g mandel/mandelmjöl
2,5 dl strösocker
1 äggvita
1,5 msk vatten
3,5 dl florsocker
valfri karamellfärg

  • Om du använder hel mandel, skålla och skala den och se till att den är riktigt torr innan du maler den.
  • Blanda mandel (eller mandelmjöl) med strösockret och kör i matberedaren.
  • Tillsätt äggvita och 1 msk vatten.
  • Tillsätt florsockret i omgångar.
  • Kör tills det blir en bra konsistens, om den blir för torr ha i lite mer vatten, om för lös ha i mer florsocker.
  • Färdigt!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara