0 bröd

Lyxigt vitlöksbröd

Hur många vitlöksbröd har man inte ätit genom åren? Ett antal. Beställer man vitlöksbröd ute är det alltid med ett visst mått av osäkerhet. Blir det stora fina med mycket smak eller är det små fjuttiga brödskalkar som bara smakar olja? Gör man dem själv så kan man lätt justera både styrkan på vitlöken och antalet bröd.
Det var frysrensning som gällde idag och där hittade jag en halv rustikbaguette som skrek: ’gör om mig till lyxigt vitlöksbröd’. Sagt och gjort, jag blandade ihop smör, pressad vitlök, salt och hackad persilja (valfria mängder av allt). Strösslade sen över färdigriven pizzaost som hade delat hylla med baguetten. In i ugnen på full kräm i 4 minuter, jag körde på både varmluft och grill, så ha lite koll, det går undan.
Jag serverade underverken med Ulriks frysrensningskycklingsom jag piffade med ytterligare några kylskåpsfynd såsom färsk gräslök och gul och röd paprika, och så använde jag mig av kalkonbacon.
Jag vill passa på att uppmana alla att täka kreativt nu med de rester som med all säkerhet finns där hemma. Woka skinkresterna med grönkålen, gör en paj med korv, köttbullsmackor är aldrig fel, blanda godisresterna i glass, i en sallad kan man blanda i vad som helst. Bli kreativ nu och döp gärna rätterna med slagkraftiga namn som ’paj med extra allt’, ’Kalas-Karins wokeliwok’ (den ni) osv. Blanda till en kall sås på yoghurt som kan smaksättas med citron eller någon annan frisk smak för att komma bort från julsmakerna. Blir det för mycket, bjud in grannarna så tar det snabbt slut. Och så kanske du får komma på middag sen i januari istället. Win win!
 

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara