0 fisk

Lime- och chilisill

Läste lite på ICA’s hemsida om ett recept på inlagd sill med lime och chili. Jag förvanskade receptet något, men i stora drag är det ungefär samma/lika. Jag skippade honungen, hade i mer lime och mer chili.

Du behöver
0.5 dl majonnäs
0.5 dl gräddfil
0.5 dl creme fraiche
2-3 st torkade chilifrukter
2 st lime
inläggningssill (”fem-minuters-sill”)
1 st apelsin

Gör så här
Skölj limefrukterna och apelsinen noga. Riv skalet av dem och häll ner i en bunke. Pressa ena lime’n och apelsinen och häll i bunken. Häll på majonnäsen, gräddfilen, creme fraichen. Hacka chilin fint och häll ner. Skölj av inläggningssillen (jag vaskade spadet) och skär filéerna i små mumsbitar. Blanda ihop allt i bunken och häll sedan över på fin burk. Jag skivade en lime och hade i också, mest som dekoration. Förvaras i kylen. Ät och njut av egen inlagd sill!

Du kanske också gillar

Inga kommentarer

Svara